Wat kost een nieuwe CV-ketel

 • Extra comfort zoals een thermostaat of vuilafscheider hebben invloed op de prijs
 • Grote en comfort bepalen de aanschaf prijs van de CV-ketel
 • Wat kost een nieuwe CV-ketel? Deze vraag krijgen wij nog wel eens over de telefoon. Dit verschilt per behoefte van de klant. Een grote woning heeft meer capaciteit nodig dan een kleine woning. Wil jij graag douchen en wil er iemand anders tegelijk in bad, dan zal je hier rekening mee moeten houden. De ketel moet dan voldoende water kunnen leveren aan de verschillende kranen.  Ben je erg handig dan kan je de CV-ketel zelf plaatsen dit is uiteindelijke voordeliger voor de totaalprijs van de aanschaf. 

  Wat kost een nieuwe CV-ketel

  En maakt de aanschaf duur?

  Verschillende comfort eisen bepalen uiteindelijk de keuze voor het kopen van een CV-ketel. Het is belangrijk te weten welke CW waarde je nodig hebt in jou situatie. Het grote van je gezin, type woning en bouwjaar van de woning hebben invloed op het aanschaffen van de ketel

  Is je huis slecht geïsoleerd dan zal de ketel harder moeten werken om het huis goed te verwarmen. Heb je een bad en regendouche en wil je deze tegelijk bedienen? Dan zal de nieuwe verwarming extra comfort moeten leveren. In de regel zit er aan een hoger comfort ook een hoger prijskaartje. Tussen een CW3 klasse en een CW6 CV-ketel kan al 580 euro verschil zitten.  Daarnaast heeft elke leverancier vaak een instap, comfort en premium model in zijn assortiment. Deze prijs verschillen lopen op tot zo’n 380 euro. Kijk hier eens voor deze aanbiedingen.

   

  Wat kost een nieuwe CV-ketel

  incl installatie En waar moet je opletten

  Naast de aanschaf heb je natuurlijk de installatie, ben je erg handig dan kan je dit zelf uitvoeren. Zie je dit niet zitten dan kan je altijd een ketel kopen inclusief installatie bij CV Zeker.

  Wij verwijderen dan oude CV-ketel en plaatsen de nieuwe ketel op de originele plaats.  Hierna worden de bestaande leidingen verlengd en voorzien van nieuwe koppelingen. Waar nodig vervangen wij de inlaatcombinatie en andere toebehoren. Het bestaande rookgaskanaal wordt gebruikt en voorzien van nieuw buizen. Als laatste vervangen wij het expansievat en regelen wij de ketel in.  Afhankelijk van het type ketel zijn we gemiddeld 3 a 4 uur bezig met het uitwisselen van een ketel. De installatie kosten bedragen ongeveer 345 euro incl materialen.

  Naast de ketel en montage kan je de installatie ook nog uitbreiden met een nieuwe thermostaat of een vuilafscheider.

  CV-ketel kopen Remeha

  CV ketel kopen remeha

  1574,-

  1405,-

  Remeha Tzerra CW3 incl iSense

  CV-ketel kopen van Remeha?  Dan is deze Tzerra een uitstekende keus.Voor 1405 euro wordt Deze Remeha Tzerra CW3  met iSense thermostaat bij je thuis gemonteerd. Vraag vrijblijvend een offerte aan met onderstaande knop. 

  Merk:

  Remeha 

  Serie: 

  Tzerra

  Warmwaterklasse:

  CW3

  Warmtewisselaar:

  RVS

  CV-ketel kopen Vaillant

  Nieuwe CV ketel kopen ecoTEC plus CW4

  1574,-

  1474,-

  Vaillant ecoTEC plus CW4 incl Calormatic

  Wil je een betrouwbare CV-ketel kopen? Dan is de Vaillant ecoTEC plus CW4 een uitstekende keuze: De ecoTEC plus staat al jaren voor een hoge kwaliteit. Voor 1474 euro wordt deze Vaillant ecoTEC incl Calormatic thermostaat bij je thuis gemonteerd. Vraag vrijblijvend een offerte aan met onderstaande knop.

  Merk:

  Valliant

  Serie: 

  ecoTEC plus

  Warmwaterklasse:

  CW4

  Warmtewisselaar:

  RVS

  CV-ketel kopen Intergas

  Nieuwe CV ketel kopen intergas

  1659,-

  1544,-

  Intergas Kombi CW5

  Wil je een andere CV-ketel kopen? Dan is de Intergas kombi Kompact CW5 een goede keus. Al vanaf 1544 euro incl montage hangt deze Intergas bij jouw aan de muur. Vraag vrijblijvend een offerte aan via onderstaande knop.

  Merk:

  Intergas

  Serie: 

  Kombi Kompact

  Warmwaterklasse:

  CW5

  Warmtewisselaar:

  RVS

  Wat kost een nieuwe CV-ketel

  Met een nieuwe thermostaat

  Thermostaat

  Om de verwarming te regelen heb je ook een thermostaat nodig. Een vrij simpele thermostaat kost ongeveer 50 euro. Daarmee kan je de ketel aan en uit zetten.

  Voor wat meer geld heb je een modulerend exemplaar. Hiermee haal je het maximale rendement uit de zuinige ketels. De nieuwe CV-ketel en de modulerende thermostaat zorgen er voor dat deze optimaal samenwerkt. Het maximale vermogen wordt dan alleen aangesproken wanneer het nodig is. Ook zijn er modulerende slimme thermostaten. Deze bepalen aan je gedrag van aan en uit zetten van de verwarming een schema.  Vaak kan je deze ook besturen met je mobiele telefoon. Waarmee je nieuwe CV-ketel kan uitzetten op afstand. Een internet verbinding is dan wel vereist. De kosten lopen op van 50 euro tot ongeveer 225 euro voor een slimme thermostaat

  Vuilafscheider

  Heb ik die ook nodig?

  Vuilafscheider

  Vuil wat in de leidingen van de ketel zit kan de pomp aantasten. Met een vuilafscheider kan je deze viezigheid afvoeren.

  Om het vuil tegen te houden zou je er voor kunnen kiezen om een vuilafscheider bij de ketel te kopen. Tijdens de installatie plaatsen wij dan de vuilafscheider tussen de leidingen. Vuiligheid in de leidingen worden opgevangen waardoor de CV-ketel langer in goede conditie blijft. Kosten van de vuilafscheider liggen rond de 120 euro incl montage bij aanschaf van een nieuwe ketel.

  Wat kost een nieuwe CV-ketel 

  incl onderhoud

  Naast de aanschaf van de ketel, installatie en waar nodig voor comfort extra accessoires. Moet de ketel ook in goede conditie blijven. 

  Omdat de ketel dagelijks gebruikt wordt is het nodig om periodiek onderhoud uit te voeren. In combinatie met een nieuwe ketel, installatie en onderhoud krijg je vaak een voordelige prijs Het onderhoud garandeert dat de CV-ketel in topconditie blijft.  Wij verlengen tevens de jaarlijkse garantie bij het aanhouden van het onderhoudscontract. Zo ben je verzekerd dat je niet tegen onnodige kosten aanloopt en je geholpen wordt bij een storing. Voor 9,99 per maand verlengen wij de garantie tot 10 jaar na installatiedatum.

  Extra accessoires 

  Voor de radiatoren

  Voetventiel

  Om de verwarming/radiatoren goed in te regelen kan je overwegen om thermostatisch radiatorkranen en voetventielen te monteren. 

  Radiatorkranen zijn er in verschillende types. Op de meeste radiatoren zit een standaard thermostaatkraan, na het opendraaien stroomt er water door de radiator. Hoe verder de kraan wordt opgezet, des te meer warm water de radiator in stroomt. Een andere variant is de thermostatisch radiatorkraan. Deze gaat open en dicht bij een bepaalde temperatuur. De kraan regelt zich vanzelf en zorgt er voor dat kamers niet boven een bepaalde temperatuur komen.

  Op de aan- en afvoerleiding van de radiator of convector kan een voetventiel worden aangesloten. Het voetventiel kan open en dicht worden gezet. Als jij bijvoorbeeld de radiator wilt weghalen voor een verbouwing, hoef je alleen het voetventiel dicht te draaien. Daarna haal je het water alleen uit de radiator en niet gelijk uit het hele systeem. Daarnaast kan je het instroomproces van water sturen en veranderen, waardoor je de waterstroom en temperatuur door de verschillende kamers kan optimaliseren.

  CV-ketel of warmtepomp

  Of toch beide aanschaffen

  De warmtepomp is het afgelopen jaar veel in het nieuws geweest. Deze vorm van verwarming wordt steeds populairder en in combinatie met een CV-ketel kan dit zeker een goed alternatief zijn.

  Wel moet je huis voldoen aan wat eisen om zo optimaal gebruik te maken van de warmtepomp. Vloerverwarming en optimale isolatie zijn eisen die onmisbaar zijn. Zonder deze voorwaardes is het een stuk lastiger om een goed rendement te behalen. De ketel wordt gebruikt voor het opwarmen van water voor douche en bad. En de warmtepomp zorgt voor een aangename woning. Deze vorm noemen wij een hybride vorm. Het is daarom goed om bij een nieuwe CV-ketel kopen te zorgen dat deze geschikt is voor de toekomst.

  De aanschaf van een nieuwe CV-ketel en warmtepomp verhoogt natuurlijk wel de aanschaf prijs. Op dit moment kunnen wij een ketel leveren die gereed is voor de toekomst. Maar wij zijn nog niet klaar om mee te gaan in de warmtepomp transitie. Mocht je vragen hebben of ben je opzoek naar advies dan kan je ons altijd bellen.

 • Stuur ons een whatsapp bericht
 • Bel ons op
 • Email ons
 • Start de onderhoudskiezer