Nieuwe cv-ketel kopen?

CV Zeker adviseert.

Is je cv-ketel kapot of aan vervanging toe? Op deze pagina vind je meer informatie over vragen die je wellicht hebt rondom de aanschaf van een nieuwe cv-ketel. Want welk type cv-ketel heb je nu eigenlijk nodig? Hoe gaat de installatie van een cv-ketel in zijn werk? En welke cv-ketel is toekomstbestendig? CV Zeker adviseert.

Is jouw Vaillant  cv-ketel kapot of aan vervanging toe en heb je hulp nodig met het kiezen van een cv-ketel? Vul de cv-ketelkiezer in en ontdek welke cv-ketels bij jouw wensen passen.

Onderhoudspakketten

Ontdek welke onderhoudspakketten wij aanbieden om jouw cv-ketel in topconditie te houden.

Welk type cv-ketel past het best bij jou?

Jouw voorkeur, de grote van het gezin, het type woning en het bouwjaar hebben invloed op welke cv-ketel het meest geschikt is voor jouw situatie. Voordat je een nieuwe cv-ketel aanschaft moet je eerst weten welk type ketel er thuis al hangt. Is dat een soloketel of een combiketel? Met een open of gesloten systeem? En hoeveel CW-waarde is er nodig?

Soloketel of combiketel?

Een soloketel zorgt alleen voor de centrale verwarming: het kan enkel je huis verwarmen. Voor warm water is er een losse boiler of geiser nodig.

Een combiketel verwarmt het huis èn zorgt voor warm water. Dit betekent niet dat als je een cv-ketel wilt die ook warm water levert je altijd een combiketel moet kopen. Een soloketel in combinatie met een cv-ketel gestookte boiler is ook mogelijk.

Open of gesloten systeem?

Een ketel bestaat verder uit een open of gesloten variant. Voor de verbranding van gas is lucht nodig en de cv-ketel moet dat ergens vandaan halen. Een open ketel haalt de zuurstof uit de ruimte waar de ketel geïnstalleerd is. Om deze reden is goede ventilatie een vereiste. Vaak hangt een open ketel dan ook op een plek waar niet veel/direct geleefd wordt, zoals op de zolder. Open ketels worden tegenwoordig niet meer verkocht. Indien er in jouw huis nog een open ketel hangt is het mogelijk dat er extra aanpassingen gemaakt moeten worden bij de installatie van een nieuwe cv-ketel.

Veiliger is de gesloten variant waarbij de zuurstof door middel van een kanaal van buiten wordt gehaald. Dit is tevens de pijp waarmee het rookgas wordt afgevoerd. Voor een gesloten cv-ketel is dus geen extra ventilatie nodig, waardoor er ook geen onnodig warmteverlies optreedt.

CV Zeker levert en installeert voornamelijk de moderne gesloten combiketels. Mocht je opzoek zijn naar een gesloten soloketel, neem dan telefonisch contact met ons op.

CW-waarde

Hoe meer warm water de cv-ketel moet leveren hoe hoger benodigde de CW-waarde moet zijn. De CW-waarde geeft aan hoeveel warm water per minuut de ketel kan leveren. Wij leveren cv-ketels in de klassen CW3 tot CW6.

Als je huis slecht geïsoleerd is dan zal de ketel harder moeten werken om het huis goed te verwarmen. Wens je het comfort van een krachtige en comfortabele verwarming en wil je tegelijkertijd gebruik kunnen maken van een regendouche en een bad, kies dan voor een hogere CW-waarde.

Een cv-ketel met een hogere CW-waarde heeft een hoger prijskaartje. Tussen een CW3 en een CW6 cv-ketel kan al een verschil van 500 euro zitten. Per CW-klasse bevat ons assortiment een instap-, comfort- en premiummodel. Bekijk hier onze aanbiedingen.

Kies uit een betrouwbaar merk; Remeha, intergas of Vaillant

CV zeker heeft drie grote topmerken CV-ketels in het assortiment. Een nieuwe CV-ketel schaf je aan voor een langere periode van gemiddeld 12 tot 15 jaar.

Wij werken met de merken Vaillant, Intergas en Remeha. Zij hebben zich al jaren bewezen op het gebied van kwaliteit, innovatie, zuinigheid en betrouwbaarheid. Houdt bij het maken van je keuze rekening met de toekomst. Is jouw nieuwe CV-ketel bijvoorbeeld geschikt voor een warmtepomp of zonneboiler? Wij adviseren je graag over welk merk het beste bij jouw past. Bel ons op 085-483 24 58 of doe onze keuzehulp.

Na de installatie van een nieuwe cv-ketel doen wij een rookgasmeting.

Installatie van een nieuwe CV-ketel

Deskundig advies door CV Zeker

Na het aanschaffen van jouw nieuwe CV-ketel moet deze geïnstalleerd worden. CV Zeker biedt deskundige en gespecialiseerde installatie aan.

Voordat wij de nieuwe ketel komen installeren moeten wij eerst een duidelijk beeld hebben van de huidige situatie. Het is belangrijk om te weten of het rookgaskanaal geschikt is voor de nieuwe CV-ketel.

De nieuw aangeschafte gesloten ketel kan alleen worden aangesloten worden op het daarvoor bestemde rookgaskanaal. Mocht je een open ketel hebben dan ontbreekt de aanvoer van buitenlucht. Het aanbrengen van een nieuw en veilig rookgaskanaal kan extra kosten met zich meebrengen. Op basis van foto's kunnen wij een inschatting maken van de kosten.

Wij bieden persoonlijk en vrijblijvend advies over de installatie van de ketel en informeren je graag over voorwaarden voor het aanbrengen van een nieuw rookgaskanaal.

De installatie bij jou thuis

Bij het aanschaffen van een nieuwe CV-ketel, inclusief installatie, werken wij met een vooraf besproken prijs. CV Zeker komt na het maken van een afspraak bij je langs.

Wij halen de kapotte of oude ketel weg en installeren de nieuwe CV-ketel op dezelfde plek. Wij verlengen de bestaande leidingen en vervangen indien nodig de koppelingen en de aansluitingen van nieuwe rookgaspijpen. Daarnaast installeren wij een nieuw expansievat. CV Zeker controleert en test de nieuwe CV-ketel en biedt installatiegarantie (zie onze voorwaarden).

Wij nemen de oude ketel mee terug en laten de werkplek schoon en opgeruimd achter. Gemiddeld zijn wij tussen de 2 en 4 uur bezig met het installeren van de nieuwe CV-ketel.

" De samenwerking vanaf het eerste moment was goed. Vriendelijk aan de telefoon en de jongens die kwamen monteren hebben alles netjes achtergelaten. De uitleg over de nieuwe thermostaat en ketel was duidelijk" 

Nieuwe CV-ketel kopen met de juiste thermostaat

Om de verwarming te bedienen heb je ook een thermostaat nodig. Bij elk merk bieden wij een geschikte thermostaat aan.

Je kunt kiezen uit instap-, comfort- en premiummodellen. Een instap thermostaat kost ongeveer 50 euro. Hiermee kun je de ketel aan en uit zetten. Voor het maximale rendement in comfort en zuinigheid schaf je een comfort- of premium model aan. De nieuwe CV-ketel en de modulerende thermostaat zorgen voor een optimaal resultaat. Het maximale vermogen wordt dan alleen aangesproken wanneer het nodig is. De slimme premium thermostaten bieden o.a. verwarming volgens een persoonlijk programma en zijn te besturen met je mobiele telefoon.

Aanbieding

Vaillant ecoTEC plus CW5

Gemonteerd + vuilafscheider + thermostaat

613f7048a1e7c_Vaillant-EcoTEC-plus-CW5

Koop nu de nieuwe Vaillant ecoTEC plus CW5 incl montage en vuilafscheider. Krijg gratis de calorMATIC 350 kado. Zo zit je er weer warmpjes bij

1988,-

1829,-

Moet ik nog wel een nieuwe cv-ketel kopen?

Kies voor een CV-ketel met toekomst

De warmtepomp is het afgelopen jaar veel in het nieuws geweest. Deze vorm van verwarming wordt steeds populairder en in combinatie (hybride) met een CV-ketel kan dit zeker een goed alternatief zijn.

Om gebruik te maken van een warmtepomp moet je huis aan een aantal voorwaarden voldoen. Vloerverwarming en optimale isolatie zijn onmisbaar. Zonder deze voorwaarden is het lastig om een goed rendement te behalen.

In de hybride vorm blijft de CV-ketel in gebruik voor het opwarmen van water voor o.a. de douche en het bad. De warmtepomp zorgt voor een aangename temperatuur in jouw woning. Je maakt een goede keuze door een nieuwe CV-ketel kopen die geschikt is voor de toekomst.

De aanschaf van een nieuwe CV-ketel en warmtepomp verhoogt de aanschafprijs. Op dit moment kunnen wij een ketel leveren die gereed is voor de toekomst. Wij leveren op dit moment nog geen warmtepompen. Mocht je vragen hebben of ben je opzoek naar advies over verwarming volgens de hybride vorm dan kan je ons altijd bellen.

Keuze gemaakt? Vraag een offerte aan!

  • Vraag een offerte aan
  • Maak een afspraak voor installatie
  • CV Zeker installeert deskundig de nieuwe CV-ketel
  • Geniet van de nieuwe zuinige ketel
Dit jaar
klanten gingen je voor

*Installatievoorwaarden: wij bieden jou een garantie van 5 jaar op de montage en onderdelen in combinatie met het kopen van een CV-ketel met onderhoudscontract. Voor meer informatie neem contact op met een van onze medewerkers.

Neem direct contact met onze monteurs op

CV Zeker is de CW4 en CW5 cv-ketelspecialist voor woningen in Alphen aan den Rijn en omstreken. Wij zijn jouw handige buurmannen; degenen die snappen dat je geen zin hebt om na te denken over je cv-ketel. Of het nu gaat om de aanschaf van een nieuwe cv-ketel of het onderhoud ervan; wij staan voor je klaar. Met meer dan 35 jaar ervaring in de verwarmingstechniek weten wij wat er nodig is om een huis comfortabel en warm te houden. CV Zeker, dat is warmte zonder zorgen. Neem contact op met onze monteurs via het contactformulier, stuur ons een e-mail via info@cv-zeker.nl of bel ons op (085) 483 24 58.

  • Stuur ons een whatsapp bericht
  • Bel ons op
  • Email ons
  • Start de onderhoudskiezer