Mijn Vaillant cv-ketel is kapot

CV Zeker adviseert.

Is je Vaillant cv-ketel kapot of aan vervanging toe? Op deze pagina vind je meer informatie over vragen die je wellicht hebt rondom het vervangen van een ketel. Want welk type cv-ketel heb je nu eigenlijk nodig? Hoe gaat de installatie van een cv-ketel in zijn werk? En welke cv-ketel is toekomstbestendig? Wanneer je kiest voor CV Zeker in Alphen aan den Rijn, dan komen wij de ketel graag monteren, tegen een van tevoren afgesproken prijs. Wij hangen de nieuwe cv-ketel op de bestaande plek en vervangen de bijbehorende leidingen, het expansievat en de koppelingen.

Is jouw Vaillant  cv-ketel kapot of aan vervanging toe en heb je hulp nodig met het kiezen van een cv-ketel? Vul de cv-ketelkiezer in en ontdek welke cv-ketels bij jouw wensen passen.

Onderhoudspakketten

Ontdek welke onderhoudspakketten wij aanbieden om jouw cv-ketel in topconditie te houden.

Uw Vaillant of Remeha cv-ketel is kapot. Moet u deze vervangen?

Wat is de levensduur van een cv-ketel?

Jouw cv-ketel staat vaak de hele dag aan en is daardoor een apparaat dat zeer intensief gebruikt wordt. De ketel zorgt gedurende het hele jaar voor een warm huis en warm water. De gemiddelde levensduur van een goed onderhouden ketel is tussen de 12 en 15 jaar. De keuze wanneer de cv-ketel vervangen wordt, is persoonlijk. Je kunt wachten tot je Vaillant cv-ketel kapot is en je in de kou staat, of je vervangt de ketel preventief. Als jouw cv-ketel in het weekend kapotgaat en deze snel vervangen moet worden, dan komen daar vaak extra kosten bij voor een spoedmontage.

Cv-ketel vervangen om te besparen

Wanneer je een nieuwe cv-ketel laat installeren, is niet alleen afhankelijk van de levensduur. Je hoeft niet te wachten tot je Vaillant cv-ketel kapot is: je kunt uit een financiële overweging besluiten te vervangen en kiezen voor een besparing op de lange termijn. De ontwikkeling van zuinige cv-ketels heeft de afgelopen jaren een enorme sprong gemaakt. De grote merken Vaillant, Remeha, Nefit en Intergas hebben ketels met een A+-status geïntroduceerd. Jouw HR/VR-ketel van 10 jaar oud is, zonder dat je het weet, een energieslurper geworden. De cv-ketel vervangen, is vaak een grote investering, maar in combinatie met een A+-ketel en een modulerende thermostaat zal je de investering meer dan terugverdienen in de dalende kosten van je jaarlijkse gasrekening.

Na de installatie van een nieuwe cv-ketel doen wij een rookgasmeting.

Ik wil graag mijn cv-ketel vervangen

Waar moet ik op letten?

Het is verstandig om te kijken naar welk type cv-ketel je nu thuis hebt hangen. Is je Vaillant of cv-ketel kapot? Welk type is het? De nieuwe cv-ketel moet aan dezelfde eisen voldoen. Je loopt anders het risico dat je achteruitgaat in kwaliteit en comfort. Er zijn twee typen cv-ketels, namelijk de soloketel en de combiketel. De combiketel zorgt voor verwarming en warm water. De soloketel daarentegen, alleen voor verwarming van het huis. CV Zeker levert en installeert voornamelijk de moderne combiketels. Mocht je op zoek zijn naar een soloketel, neem dan telefonisch contact met ons op.

Cv-ketel vervangen met de juiste CW-waarde

Weet je welk type ketel je nu thuis hebt hangen? Kijk dan of je extra comfort kan gebruiken.

Is er in jullie huis een regendouche en een bad en wil je die tegelijkertijd gebruiken? Dan is het verstandig om voor een hogere CW-waarde te kiezen bij het vervangen van de ketel. Heb je de afgelopen jaren je huis beter geïsoleerd en voorzien van dubbel glas? Dan kan je ook kiezen voor een lagere CW-waarde. De CW-waarde geeft aan hoeveel warm water de ketel per minuut kan leveren. Een gemiddeld huishouden kan af met een CW4. Heb je een grote of vrijstaande woning of een slecht geïsoleerde woning? Dan raden wij minimaal een CW5-ketel aan. Wij leveren cv-ketels in de klassen CW3 tot CW6. Een cv-ketel met een hogere CW-waarde heeft een hoger prijskaartje. Tussen een CW3- en een CW6-ketel kan al een verschil van 500 euro zitten. Per CW-klasse bevat ons assortiment een instap-, comfort- en premiummodel. Bekijk hier onze aanbiedingen

cv-ketel vervangen incl. montage door CV Zeker

Deskundig vervangen inclusief montage

Na het kiezen voor de vervanging van jouw ketel, zal deze ook gemonteerd moeten worden. CV Zeker biedt deskundige en gespecialiseerde montage aan. Voordat wij de cv-ketel komen monteren, willen wij eerst een duidelijk beeld hebben van de huidige situatie. Het is belangrijk om te weten of het rookgaskanaal geschikt is voor de nieuwe cv-ketel voordat wij de huidige ketel komen vervangen. De nieuwe cv-ketel kan alleen worden aangesloten op het daarvoor bestemde rookgaskanaal. Mocht je een open ketel hebben, dan ontbreekt de aanvoer van buitenlucht. Het aanbrengen van een nieuw en veilig rookgaskanaal kan extra kosten met zich meebrengen. Op basis van foto's kunnen wij een inschatting maken van deze kosten. Wij bieden persoonlijk en vrijblijvend advies over de montage van de ketel en informeren je graag over voorwaarden voor het aanbrengen van een nieuw rookgaskanaal.

"De samenwerking was vanaf het eerste moment goed. Ik belde toen mijn Vaillant cv-ketel kapot was. CV Zeker was vriendelijk aan de telefoon en de jongens die kwamen monteren hebben alles netjes achtergelaten. De uitleg over de nieuwe thermostaat en ketel was helder en duidelijk."  

Nieuwe cv-ketel kopen met de juiste thermostaat

Om de verwarming te bedienen, heb je ook een thermostaat nodig. Bij elk merk bieden wij een geschikte thermostaat aan.

Je kunt kiezen uit instap-, comfort- en premiummodellen. Een instapthermostaat kost ongeveer 50 euro. Daarmee kun je de ketel aan en uit zetten. Voor het maximale rendement in comfort en zuinigheid schaf je een comfort- of premiummodel aan. De nieuwe cv-ketel en de modulerende thermostaat zorgen voor een optimaal resultaat. Het maximale vermogen wordt dan alleen aangesproken wanneer het nodig is. De slimme premiumthermostaten bieden onder andere verwarming volgens een persoonlijk programma en zijn te besturen met je mobiele telefoon.

Aanbieding

Vaillant ecoTEC plus CW5

613f70a864f1d_Vaillant-EcoTEC-plus-CW4

Koop nu de nieuwe Vaillant ecoTEC plus CW4 incl montage en vuilafscheider. Krijg gratis de calorMATIC 350 kado. Zo zit je er weer warmpjes bij

1988,-

1829,-

Moet ik nog wel een nieuwe cv-ketel kopen?

Jazeker, maar kies voor een cv-ketel met toekomst

De warmtepomp is het afgelopen jaar veel in het nieuws geweest. Deze vorm van verwarming wordt steeds populairder en in combinatie (hybride) met een cv-ketel kan dit een goed alternatief zijn. Om gebruik te maken van een warmtepomp, moet je woning aan een aantal voorwaarden voldoen. Vloerverwarming en optimale isolatie zijn onmisbaar. Zonder deze voorwaarden is het lastig om een goed rendement te behalen. In de hybride vorm blijft de cv-ketel in gebruik voor het opwarmen van water voor onder andere de douche en het bad. De warmtepomp zorgt voor een aangename temperatuur in jouw woning. Je maakt een goede keuze door je cv-ketel te laten vervangen door een ketel die geschikt is voor de toekomst. De aanschaf van een nieuwe cv-ketel en warmtepomp verhoogt de aanschafprijs. Op dit moment kunnen wij een ketel leveren die gereed is voor de toekomst. Wij leveren op dit moment nog geen warmtepompen. Mocht je vragen hebben of ben je op zoek naar advies over verwarming volgens de hybride vorm? Dan kan je ons altijd bellen.

Keuze gemaakt? Vraag een offerte aan!

  • Vraag een offerte aan
  • Maak een afspraak voor installatie
  • Ons bedrijf installeert deskundig de nieuwe cv-ketel
  • Geniet van de nieuwe zuinige ketel
Dit jaar
klanten gingen je voor

Neem direct contact met onze monteurs op

CV Zeker is de CW4 en CW5 cv-ketelspecialist voor woningen in Alphen aan den Rijn en omstreken. Wij zijn jouw handige buurmannen; degenen die snappen dat je geen zin hebt om na te denken over je cv-ketel. Of het nu gaat om de aanschaf van een nieuwe cv-ketel of het onderhoud ervan; wij staan voor je klaar. Met meer dan 35 jaar ervaring in de verwarmingstechniek weten wij wat er nodig is om een huis comfortabel en warm te houden. CV Zeker, dat is warmte zonder zorgen. Neem contact op met onze monteurs via het contactformulier, stuur ons een e-mail via info@cv-zeker.nl of bel ons op (085) 483 24 58.

  • Stuur ons een whatsapp bericht
  • Bel ons op
  • Email ons
  • Start de onderhoudskiezer