CV-ketel controle op zijn best.

Hoe werken wij en wat controleren wij aan jouw ketel

Laatst bijgewerkt: 10-6-2020 | Tags: CV-ketel Onderhoud, Kosten, Schades, 

Wij verzorgen jaarlijks de onderhoudscontrole van jouw cv-ketel in Alphen aan den Rijn

Het is belangrijk om jaarlijks een onderhoudscontrole te laten uitvoeren aan je cv-ketel in Alphen aan den Rijn. De monteurs van CV Zeker komen één keer per jaar langs om onderhoud uit te voeren en een controle van de rookgassen te doen. Neem contact op met onze experts.

Het belang van jaarlijks een onderhoudscontrole aan jouw cv-ketel te laten uitvoeren in Alphen aan den Rijn

De vraag waarom het belangrijk is om de cv-ketel te controleren, krijgen wij vaak. Volgens de voorwaarde van de fabrikant, is periodiek controleren en onderhouden van een cv-ketel verplicht om de werking van jouw ketel veilig te houden. Omdat een ketel elke dag aanstaat, spelen er naast veiligheid ook kwesties als lekkages en duurzaamheid mee. Daarom is het verstandig om minimaal eens in de twee jaar je ketel te laten onderhouden en controleren. Wij van CV Zeker komen jaarlijks bij onze klanten in Alphen aan den Rijn langs om een onderhoudscontrole uit te voeren aan hun ketel en de rookgassen te meten. Een vogelnest in de afvoerpijp kan namelijk al zorgen voor een onveilige situatie. Door de meting te doen kunnen we snel die onveilige situatie voorkomen. Voor jaarlijks een onderhoudscontrole te laten doen aan bijvoorbeeld je CW4- of CW5-cv-ketel, kies je voor CV Zeker in Alphen aan den Rijn.

Auteur:

Erik van Beusekom

Erik van Beusekom is een van onze onderhoudsmonteurs, Met zijn jarenlange ervaring in verschillende technisch beroepen helpt hij onze klanten dagelijks aan een warm huis.

Snel naar meer informatie over:

Wat houdt de controle in

Wat houdt onderhoud in en waar controleren wij op om te zorgen dat de ketel in topconditie blijft?

Kosten en pakketten

Welke pakketten hebben wij om jouw ketel in topconditie te houden en wat zijn daarbij de maandelijkse kosten?

Afspraak maken

Ben je geïnteresseerd om jaarlijks een onderhoudscontrole te laten uitvoeren aan je cv-ketel in Alphen aan den Rijn en wil je online een afspraak maken? Vul ons formulier in en wij nemen gauw contact met je op.

ROOKGAS CONTROLE HOORT BIJ ONS STANDAARD BIJ ONDERHOUD!

Waarom CV-ketel controle

Het belang van goede ketel controle

Op het moment dat je de kraan aanzet om te douchen zal er warm water naar de douche stromen.  Het opwarmen van tapwater wordt voornamelijk in de zomer gedaan. Als de winter aanbreekt, zorgt de ketel ervoor dat het lekker warm is in huis. Warmte en warm water zijn primaire levensbehoeften. Als die wegvallen, kan het erg vervelend aanvoelen in huis. Een mogelijke oorzaak kan zijn dat de ketel in storing staat. Om dat te voorkomen, is het goed om jaarlijks een onderhoudscontrole uit te voeren aan je cv-ketel. Maar dat is niet het enige: door de goede staat van de cv-ketel en de controle van het rookgasafvoerkanaal, ben je ervan verzekerd dat de kans op koolmonoxide in je woning nihil is. Koolmonoxide is een giftig gas en is geur-, kleur- en smaakloos. Het wordt daarom ook wel de sluipmoordenaar genoemd. Het komt voor dat men overlijdt aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging. Jaarlijks een onderhoudscontrole aan de cv-ketel in Alphen aan den Rijn is dus van levensbelang.

Waar bestaat een onderhoudscontract uit?

Onderhoud en storingen

Een onderhoudscontract bij CV Zeker bestaat uit een jaarlijkse controle van de ketel. Wij komen op een dag naar keuze bij je langs. Om bij jou op locatie te komen, betaal je geen kosten. Deze aanrijkosten zitten namelijk al in het contract verwerkt. Wil je ook bij storingen geholpen worden en niet in de kou zitten als de ketel het niet doet? Dan is het verstandig om het onderhoudscontract uit te breiden met een storingsmodule. Zo ben je verzekerd tegen hoge kosten bij een reparatie. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van je persoonlijke eisen. Zo voorkom je ook dat het expansievat gaat lekken. Wij hebben geprobeerd deze eisen te verwerken in een pakket. Zo hou je de kosten van jaarlijks een onderhoudscontrole van je cv-ketel laten uitvoeren in Alphen aan den Rijn in eigen hand.

Waar controleren jullie op bij onderhoud

Veiligheid

In de cv-ketel vindt een verbrandingsproces plaats door middel van gas dat wordt ontstoken door een elektronische ontsteking. Tijdens een onderhoudscontrole van de cv-ketel, die jaarlijks plaatsvindt, controleren wij bij jou in Alphen aan den Rijn of de ontsteking nog goed werkt en controleren wij of de waardes voldoen aan de eisen van de fabrikant. Tijdens een inspectie van de bedrading controleren we of deze goed en in orde zijn, zodat elektrocutie en kortsluiting niet kunnen plaatsvinden. Aansluiting van gas en pakkingen die voor afdichtingen zorgen, worden gecontroleerd op lekkage tegen brand- en ontploffingsgevaar.

Schades

Tijdens het onderhoud controleren wij op schades in de cv-ketel en de leidingen waarmee deze zit aangesloten. Lekkages worden zo vroegtijdig gevonden en in overleg opgelost. Zo voorkomen we waterschades en hoge kosten bij eventuele lekkages. Tijdens de verbranding komen rookgassen vrij die via de rookgasafvoer worden afgevoerd. Tijdens cv-ketelonderhoud controleren wij of deze nog goed is aangesloten en voldoet aan de norm. Bij een lekkage van de rookgasafvoer kunnen rook en het giftige CO ontsnappen. Daarom doen wij jaarlijks, bij elke onderhoudscontrole in Alphen aan den Rijn en omgeving, een rookgasmeting zodat wij weten dat de ketel goed is afgesteld en de CO-waardes van uw ketel onder de norm zijn.

Duurzaamheid

De rookgasmeting wordt niet alleen gedaan voor de veiligheid van jou en de omgeving. We doen dit ook om te zorgen dat de ketel optimaal brandt en geen onnodige bevuiling veroorzaakt in het hart van de ketel. Deze optimale verbranding zorgt daarnaast voor minimale uitstoot en verlengt de levensduur van de cv-ketel.

Schoonmaken en pakkingen

Volgens de voorschriften van de fabrikant moeten de pakkingen van de brander, het gasblok en de rookgasafsluitingen frequent worden vervangen. Ook moet het overtollige vuil worden verwijderd uit de sifon of de binnenkant van de brander. Wij doen dit altijd in overleg met de klant en dit is afhankelijk van de voorschriften, leeftijd en het onderhoud dat is uitgevoerd aan de ketel. Dit is een onderdeel van de jaarlijks uitgevoerde onderhoudscontrole aan jouw cv-ketel in Alphen aan den Rijn.

"Het is fijn om een partij te hebben die helpt met het veilig houden van de cv-ketel en klaarstaat als er toch een storing voordoet. De monteur was vriendelijk en wij kregen duidelijke uitleg over het bijvullen van onze ketel."

Meest gekozen

COMFORT

Onderhoud aan je CV-ketel

Controle zelf inplannen

Geen voorrijkosten bij onderhoud

Geen arbeidskosten bij onderhoud

Geen voorrijkosten bij storing

Geen arbeidskosten bij storing

Geen materiaalkosten bij storing

24/7 storing melden

9

99

,PM

Wanneer moet je de cv-ketelcontrole uitvoeren?

Hoe vaak een cv-ketelcontrole moet plaatsvinden, kan je niet afmeten aan het gebruik. De ketel staat de hele dag aan, maar wordt met pieken en dalen harder of minder hard gebruikt. De meeste van onze klanten laten de onderhoudscontrole van hun cv-ketel in regio Alphen aan den Rijn jaarlijks voor het stookseizoen uitvoeren. Daarmee wordt het risico op storingen als de winter uitbreekt verkleind. Voor een gemiddeld huishouden adviseren wij om eenmaal per jaar controle te laten uitvoeren. Tijdens onze beurt is goed om te kijken of het rookgaskanaal nog goed is en er geen rookgas lekt. Bij een lekkage zou er koolmonoxide kunnen lekken in de ruimte waar de cv-ketel zich bevindt. Daarnaast wordt de ketel weer op druk gebracht en een keer in de twee jaar wordt de ketel van binnen schoongemaakt.  Dat verlengt de levensduur van de ketel en het vermindert risico op storingen.

Wat kost een controle bij CV Zeker

Wanneer je jaarlijks een onderhoudscontrole aan je cv-ketel wilt laten uitvoeren in Alphen aan den Rijn, kies je het beste voor een onderhoudscontract. Een contract in Alphen aan den Rijn bestaat bij CV Zeker standaard CV uit een onderhoudscontrole van de ketel, die jaarlijks plaatsvindt. Op een dag naar keuze komen wij bij je langs. De aanrijkosten zitten namelijk al in het contract verwerkt. Wil je ook bij storingen geholpen worden en niet in de kou zitten als de ketel het niet doet? Dan is het verstandig het onderhoudscontract uit te breiden met een storingsmodule. Zo verzeker je jezelf tegen hoge kosten bij een reparatie. Daarom is de uiteindelijke prijs dus afhankelijk van je persoonlijke eisen. Wij hebben geprobeerd deze eisen te verwerken in een van onderstaande pakketten. Zo hou je de kosten van jaarlijks een cv-ketel onderhoudscontrole laten uitvoeren in Alphen aan den Rijn in eigen hand en kies je wat bij je past.

Onze paketten

ONDERHOUD

Onderhoud aan je CV-ketel

Onderhoud zelf inplannen

Geen voorrijkosten bij onderhoud

Geen arbeidskosten bij onderhoud

Geen voorrijkosten bij storing

Geen arbeidskosten bij storing

Geen materiaalkosten bij storing

24/7 storing melden

6

99

,PM

COMFORT

Onderhoud aan je CV-ketel

Onderhoud zelf inplannen

Geen voorrijkosten bij onderhoud

Geen arbeidskosten bij onderhoud

Geen voorrijkosten bij storing

Geen arbeidskosten bij storing

Geen materiaalkosten bij storing

24/7 storing melden

9

99

,PM

VERZEKERD

Onderhoud aan je CV-ketel

Onderhoud zelf inplannen

Geen voorrijkosten bij onderhoud

Geen arbeidskosten bij onderhoud

Geen voorrijkosten bij storing

Geen arbeidskosten bij storing

Geen materiaalkosten bij storing*

24/7 storing melden

15

99

,PM*

* Per gebeurtenis tot €250,- incl BTW met dezelfde storingsoorzaak

Nieuwe CV-ketel kopen en onderhoud

Is dit verstandig?

Ook bij een nieuwe cv-ketel is het nodig om een onderhoudscontract te nemen. Het is belangrijk jaarlijks een onderhoudscontrole van je cv-ketel in Alphen aan den Rijn te laten uitvoeren. Bij het aanschaffen van een nieuwe ketel krijg je vaak een volledige prijs op het onderhoud. Een nieuwe cv-ketel en onderhoud garandeert dat de ketel in topconditie blijft. Als je de nieuwe cv-ketel en onderhoud bij ons koopt, dan wordt tevens de garantie jaarlijks verlengt bij het aanhouden van het onderhoudscontract. Door een jaarlijks onderhoudscontract ben je verzekerd dat je niet tegen onnodige kosten aanloopt en je geholpen wordt in Alphen aan den Rijn bij een storing aan je cv-ketel. Dat kan tot 10 jaar na installatiedatum.

Neem contact op voor jouw ketelcontrole

Voor het jaarlijks laten uitvoeren van een onderhoudscontrole van je cv-ketel, is CV Zeker uit Alphen aan den Rijn jouw partner. Stel al je vragen over onze servicepakketten via ons contactformulier, waar je ook een offerte kan aanvragen. Wil je meer informatie over een jaarlijks uitgevoerde onderhoudscontrole aan je cv-ketel in Alphen aan den Rijn? Wij zijn ook bereikbaar via het e-mailadres info@cv-zeker.nl en via het telefoonnummer (085) 483 24 58.

  • Stuur ons een whatsapp bericht
  • Bel ons op
  • Email ons
  • Start de onderhoudskiezer