CV-ketel controle op zijn best.

Hoe werken wij en wat controleren wij aan jouw ketel

Laatst bijgewerkt: 10-6-2020 | Tags: CV-ketel Onderhoud, Kosten, Schades, 

Wij krijgen vaak de vraag waarom een CV-ketel controle belangrijk is. Volgens de voorwaarde van de fabrikant is periodiek controleren en onderhouden van CV-ketel verplicht om de werking van jouw de ketel veilig te houden.  Omdat een ketel elke dag aanstaat spelen er naast veiligheid ook, lekkages en duurzaamheid mee. Daarom is het verstandig om minimaal eens in de twee jaar je ketel te laten onderhouden en controleren. Wij van CV Zeker komen bij onze klanten een keer per jaar langs om onderhoud uit te voeren en een controle van de rookgassen te doen. Een vogelsnest in de afvoerpijp kan namelijk al zorgen voor een onveilige situatie. Door de meting te doen kunnen we snel deze onveilige situatie voorkomen. 

Auteur:

Erik van Beusekom

Erik van Beusekom is een van onze onderhoudsmonteurs, Met zijn jarenlange ervaring in verschillende technisch beroepen helpt hij onze klanten dagelijks aan een warm huis.

Snel naar meer informatie over:

Wat houdt de controle in

Wat houdt onderhoud in en waar controleren wij op om te zorgen dat deze in top conditie blijft.

Kosten en pakketten

Welke pakketten hebben wij om jouw ketel in top conditie te houden en wat zijn daarbij de maandelijkse kosten

Afspraak maken

Geintresseerd en wil je online een afspraak maken? vul ons formulier in en wij nemen gauw contact met je op

ROOKGAS CONTROLE HOORT BIJ ONS STANDAARD BIJ ONDERHOUD!

Waarom CV-ketel controle

Het belang van goede ketel controle

Op het moment dat je de kraan aanzet om te douchen zal er warm water stromen naar de douche. Hiervoor wordt de ketel in de zomer voornamelijk gebruikt, namelijk het opwarmen van tapwater.  Als de winter aanbreekt zorgt de ketel ervoor dat het lekker warm is in huis. Warmte en warm water is een levensbehoefte. Als deze behoefte wegvalt kan het erg vervelend aanvoelen in huis.  Een mogelijke oorzaak kan zijn dat de ketel kan in storing staat. Om dit te voorkomen is het goed om jaarlijks een controle uit te voeren.

Maar dat is niet het enige: Door een goede CV-ketel  en de controle van het rookgasafvoerkanaal, ben je ervan verzekerd dat de kans op koolmonoxide in je woning nihil is. Koolmonoxide is een giftig gas en is geur-,kleur- en smaakloos. Het wordt daarom ook wel de sluipmoordenaar genoemd. Het komt zelfs voor dat men overlijdt aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging. Controle aan de  CV-ketel is dus van levensbelang.

Waar bestaat een onderhoudscontract uit?

Onderhoud en storingen

Een onderhoudscontract bestaat standaard bij ons uit een jaarlijkse controle van de ketel, wij komen op een dag naar keuze langs.  Om bij jou op locatie te komen betaal je geen kosten. Deze aanrijkosten zitten namelijk al in het contract verwerkt.  Wil je ook bij storingen geholpen worden en niet in de kou zitten als de ketel het niet doet. Dan is het verstandig het onderhoudscontract uitbreiden met een storingsmodule. Zo verzeker je in wezen tegen hoge kosten bij een reparatie. Daarom is de uiteindelijke prijs dus afhankelijk van je persoonlijke eisen.  Wij hebben geprobeerd deze eisen te verwerken in een pakket. Zo hou je de kosten van CV-ketel onderhoud in eigen hand.

Waar controleren jullie op bij onderhoud

Veiligheid

In de CV-ketel vindt een verbrandingsproces plaats doormiddel van gas dat wordt onstoken door een elektronisch onsteking. Tijdens het CV-ketel onderhoud controleren wij of de onstekings nog goed werkt en controleren wij of de waardes voldoen aan de eis van de fabrikant. Tijdens een inspectie van de bedrading controleren we of deze goed en in orde zijn zodat elektrocutatie en kortsluiting niet kan plaatsvinden. Aansluiting van gas en pakkingen die voor afdichtingen zorgen worden gecontroleerd op lekkage tegen brand en ontploffings gevaar.

Schades

Tijdens het onderhoud controleren wij op schades in de CV-ketel en de leidingen waarmee deze zit aangesloten. Lekkages worden zo vroegtijdig gevonden en in overleg opgelost. Zo voorkomen we waterschades en hoge kosten bij een eventuele lekkages. Tijdens de verbranding komen rookgassen vrij die via de rookgas afvoer worden afgevoerd. Tijdens CV-ketel onderhoud controleren wij of deze nog goed is aangesloten en voldoet aan de norm. Bij lekkage van de rookgasafvoer kunnen rook en het giftige CO ontsnappen. Daarom doen wij bij elke onderhoudsbeurt een rookgasmeting zodat wij weten dat de ketel goed is afgesteld en de CO waarders onder de norm zijn.

Duurzaamheid

De rookgasmeting wordt niet alleen gedaan voor de veiligheid van jou en de omgeving. Maar ook om te zorgen dat de ketel optimaal brand en geen onnodige bevuiling veroorzaakt in het hart van de ketel. Deze optimale verbranding zorgt daarnaast voor minimale uitstoot en verlengt de levensduur van de CV-ketel.

Schoonmaken en pakkingen

Volgens de voorschriften van de fabrikant moeten er frequent de pakkingen van de brander, gasblok en rookgas afsluitingen worden vervangen. Ook moet overtollige vuil worden verwijderd uit sifon of binnenkant van de brander. Wij doen dit altijd in overleg met de klant en is afhankelijk van de voorschriften, leeftijd en het onderhoud dat is uitgevoerd aan de de ketel.

" het is fijn om een partij te hebben die helpt met het veilig houden van de CV-ketel en klaar staat als er toch een storing voor doet.  De monteur was vriendelijk en wij kregen duidelijke uitleg over het bijvullen van onze ketel. " 

Meest gekozen

COMFORT

Onderhoud aan je CV-ketel

Controle zelf inplannen

Geen voorrijkosten bij onderhoud

Geen arbeidskosten bij onderhoud

Geen voorrijkosten bij storing

Geen arbeidskosten bij storing

Geen materiaalkosten bij storing

24/7 storing melden

9

99

,PM

Wanneer moet je de CV-ketel controle uitvoeren

Hoe vaak een CV-ketel controle moet plaatsvinden kan je niet afmeten aan het gebruik. De ketel staat de hele dag aan maar wordt met pieken en dalen harder gebruikt. Onze meeste klanten laten de controle voor het stookseizoen uitvoeren. Hiermee wordt risico voor storingen als de winter uitbreekt  verkleind.

Voor een gemiddeld huishouden adviseren wij om eenmaal per jaar controle te laten uitvoeren. Tijdens onze beurt is goed om te kijken of het rookgaskanaal nog goed is en er geen rookgas lekt. Bij een lekkage zou er koolmonoxide kunnen plaatsvinden in de ruimte waar de CV-ketel zich bevindt. Daarnaast wordt de ketel weer op druk gebracht en een keer in de twee jaar wordt de ketel van binnen schoongemaakt.  Dit verlengt de levensduur van de ketel en het verminderd risico van storingen.

Wat kost een controle bij CV Zeker

Zo'n onderhoudscontract bestaat standaard bij ons uit een jaarlijkse controle van de ketel, wij komen op een dag naar keuze langs.  Om bij jou op locatie te komen betaal je geen kosten. Deze aanrijkosten zitten namelijk al in het contract verwerkt.  Wil je ook bij storingen geholpen worden en niet in de kou zitten als de ketel het niet doet. Dan is het verstandig het onderhoudscontract uitbreiden met een storingsmodule. Zo verzeker je in wezen tegen hoge kosten bij een reparatie. Daarom is de uiteindelijke prijs dus afhankelijk van je persoonlijke eisen.  Wij hebben geprobeerd deze eisen te verwerken in een van onderstaande pakketen. Zo hou je de kosten van CV-ketel onderhoud in eigen hand en kies je wat bij je past.

Onze paketten

ONDERHOUD

Onderhoud aan je CV-ketel

Onderhoud zelf inplannen

Geen voorrijkosten bij onderhoud

Geen arbeidskosten bij onderhoud

Geen voorrijkosten bij storing

Geen arbeidskosten bij storing

Geen materiaalkosten bij storing

24/7 storing melden

6

99

,PM

COMFORT

Onderhoud aan je CV-ketel

Onderhoud zelf inplannen

Geen voorrijkosten bij onderhoud

Geen arbeidskosten bij onderhoud

Geen voorrijkosten bij storing

Geen arbeidskosten bij storing

Geen materiaalkosten bij storing

24/7 storing melden

9

99

,PM

VERZEKERD

Onderhoud aan je CV-ketel

Onderhoud zelf inplannen

Geen voorrijkosten bij onderhoud

Geen arbeidskosten bij onderhoud

Geen voorrijkosten bij storing

Geen arbeidskosten bij storing

Geen materiaalkosten bij storing*

24/7 storing melden

15

99

,PM*

* Per gebeurtenis tot €250,- incl BTW met dezelfde storingsoorzaak

Nieuwe CV-ketel kopen en onderhoud

Is dit verstandig?

Ook bij een nieuwe CV-ketel is het nodig om een onderhoudscontract te nemen. Namelijk bij het aanschaffen van een nieuwe ketel en onderhoud krijg je vaak een voordelige prijs. Een nieuwe CV-ketel en onderhoud garandeert dat de ketel in topconditie blijft. Als je de nieuwe CV-ketel en onderhoud bij ons koopt dan wordt tevens de garantie jaarlijks verlengt bij het aanhouden van het onderhoudscontract. Zo ben je verzekerd dat je niet tegen onnodige kosten aanloopt en je geholpen wordt bij een storing. Dit kan tot 10 jaar na installatiedatum.

  • Stuur ons een whatsapp bericht
  • Bel ons op
  • Email ons
  • Start de onderhoudskiezer