CV-ketel kopen of toch een warmtepomp

lees hier meer over de mogelijkheden

Laatst bijgewerkt: 10-8-2020 | Tags: CV-ketel, isoleren, warmtepomp, dubbelglas, toekomst

Twijfel je of een cv-Ketel of toch een warmtepomp moet aanschaffen? De media besteedt veel aandacht aan de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. De cv-ketel kan in de toekomst vervangen worden door een meer duurzame vorm van verwarmen, zoals bijvoorbeeld een warmtepomp. Bij ons kun je een cv-ketel kopen inclusief montage. CV Zeker volgt deze ontwikkelingen op de voet.

Is een cv-ketel aanschaffen nog steeds verstandig om te doen?

De grote cv-ketelfabrikanten verwachten de komende decennia nog cv-ketels te produceren. Bij ons kun je een cv-ketel kopen, inclusief montage. Voor de meeste huishoudens een nieuwe cv-ketel aanschaffen een goede investering. Wel is het verstandig te kiezen voor de toekomst door een model te nemen die geschikt is voor de aansluiting op een zonneboiler en/of een warmtepomp. Voor het aanschaffen van een cv-ketel is CV Zeker uit Alphen aan de Rijn jouw partner, voor het kopen inclusief de montage en de installatie.

Auteur:

Erik van Beusekom

Erik van Beusekom is een van onze onderhoudsmonteurs, Met zijn jarenlange ervaring in verschillende technisch beroepen helpt hij onze klanten dagelijks aan een warm huis.

Snel naar meer informatie over:

Ketel kopen die gereed is voor de toekomst

Bekijk onze aanbieding. Deze ketel is geschikt voor de toekomst aansluiten van een warmtepomp is mogelijk

Voldoet jouw huis aan de eisen

Wanneer moet je kiezen voor een warmtepomp en wat komt daar allemaal bij kijken.

Vrijblijvend informatie nodig?

Bel ons of stuur een e-mail en wij proberen je te voorzien van informatie over je CV ketel

ROOKGAS CONTROLE HOORT BIJ ONS STANDAARD BIJ ONDERHOUD!

" het is fijn om een partij te hebben die helpt met het veilig houden van de CV-ketel en klaar staat als er toch een storing voor doet.  De monteur was vriendelijk en wij kregen duidelijke uitleg over het bijvullen van onze ketel. " 

Wanneer een warmtepomp?

Wat doet de gemeente waar in je woont

De gemeente waar in je woont moet voor 2020 laten weten welke wijken er als eerste van het gas afgaan. De realisatie hiervan is ingewikkeld. De meeste woningen zijn nog helemaal niet geschikt om te verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp. De woningen zullen eerst verbouwd en aangepast moeten worden naar een gasvrije verwarming. Lees hier verder wat er allemaal komt kijken bij het gasvrij maken van een woning.  Daarom is vaak een combinatie van een CV-ketel met warmtepomp een goede optie.

Eerst je huis goed isoleren en dubbelglas aanschaffen

Met het isoleren van je huis zorg je ervoor dat de warmte blijft hangen en niet verdwijnt uit je woning. Dit kan je bereiken door bijvoorbeeld: Spouw, dak en vloer isolatie aan te brengen. Naast isolatie hebben veel huizen op dit moment nog enkel glas. Door dit te vervangen voor dubbel glas HR++  zorg je er voor dat het warmteverlies beperkt blijft.  Daarnaast moet je zorgen dat kieren dicht zijn, denk na over tochtstrips en een goed afgesloten brievenbus. De warmte binnen houden is een waardevolle investering die je terug gaat zien in je energierekening. Nadat dit in orde is kan worden na gedacht aan de volgende stap om een warmtepomp aan te schaffen.

Radiatoren en vloerverwarming

De raditatoren in je woning zitten aangesloten aan de CV-ketel. De radiatoren zijn in de meeste gevallen geschikt voor hoge temperatuur. Omdat een warmtepomp deze hoge temperaturen niet afgeeft moet worden na gedacht over lage temperatuur verwarming zoals vloerverwarming en convectoren.  Deze zorgen ervoor dat de aanvoer temperatuur naar beneden kan en er energiezuiniger gestookt wordt.

Geïsoleerd? Vergeet niet goed te ventileren

Om het klimaat binnen goed te houden moet er ook worden na gedacht over ventilatie. Door een slechte luchtkwaliteit kunnen er schimmels en vochtproblemen onstaan wat kan leiden tot gezondheidsklachten. Door het aanbrengen van mechanische ventilatie of het aanschaffen van een warmte terugwin installatie kan worden gezorgd dat er schone buitenlucht de woning in komt. Hierdoor blijft de luchtkwaliteit goed en via de warmtewisselaar in de terugwin installatie wordt de lucht verwarmd. Ook dit draagt bij aan lagere energielasten.

Voldoet jouw huis aan bovenstaande?

Dan is het misschien verstandig om te denken aan een warmtepomp

Doordag bovenstaande maatregelen zijn genomen komt de stap dichterbij om een gasloos huis te creeren. In deze situatie ben je alleen nog wel gebonden aan een CV-ketel. De ketel zorgt namelijk nog voor het warme water voor je douche,bad en keuken. De hybride vorm is dan al een uitstekende oplossing. Die zal zorgen dat de gas rekening beduidend minder wordt. hou er wel rekening mee dat de elektriciteitverbruik zal toenemen. lees onder de foto verder welke volgende stappen je kunt nemen.

Meest gekozen

COMFORT

Onderhoud aan je CV-ketel

Onderhoud zelf inplannen

Voorrijkosten bij onderhoud inbegrepen

Geen arbeidskosten bij onderhoud

Voorrijkosten bij storing inbegrepen

Geen arbeidskosten bij storing

Geen materiaalkosten bij storing

24/7 storing melden

9

99

,PM

Ik wil geen CV-ketel maar alleen een warmtpomp

Buffervat of zonneboiler

Als je alleen een warmtepomp wilt zal je ook een oplossing moeten hebben voor je warmwater voorziening. Normaal zorgt de CV-ketel daarvoor. Een oplossing kan zijn een buffervat of in combinatie met zonnepannelen een zonneboiler. In het vat wordt water opgeslagen en warm gehouden zodat bij vraag het warmewater gebruikt kan worden. Hou er wel rekening mee dat het vat groot genoeg is om een de doucheperiode te voorzien in warmwater. Daarnaast moet er ruimte in huis zijn voor het gewicht van het vat incl water

Verbruikt zo’n warmtepomp niet veel elektriciteit?

Doordat je geen gas meer gebruikt zal het elektriciteitsverbruik omhoog gaan. Je gas kosten zullen aanziendelijk dalen op de rekening van de energiemaatschapij. Om de kosten te drukken van de elektriciteit is het verstandig om zonnepanelen aan te schaffen. Naast dat je hier je huis nog meer energie neutraal maakt kan je er ook voor zorgen dat de warm water voorziening wordt verwarmd door de zon.  In sommige gevallen kan je zelf het overschot aan elektriciteit terugleveren aan de netbeheerder.

Wat moet ik nu kiezen

Kiezen voor een duurzaam huis

CV Zeker staat achter de trend van verduurzaming. Wij volgen de ontwikkelingen op het gebied van verwarmen en zorgen dat ons aanbod daarop aansluit. Wij adviseren om goed te kijken naar je eigen situatie en de mogelijkheden die je hebt. Het in een keer omgaan op gasloos is voor de meeste woningen niet haalbaar. Het kiezen voor een CV-ketel met mogelijkheden om een warmtepomp/zonneboiler op aan te sluiten is altijd een veilige keuze.  Mocht je vragen hebben neem dan contact met ons op en wij leggen het jou vrijblijvend uit.

Wij bieden de meest zuinige en duurzame CV-ketels aan en zorgen dat we op de hoogte zijn van alle mogelijkheden op het gebied van warmtepompen en andere alternatieve warmtevoorzieningen. Een CV-ketel van CV Zeker past goed in een duurzaam huis en wij adviseren graag over welk type ketel het meest geschikt is voor jouw woonsituatie.

Is er dan straks geen gas meer?

Het opwekken van gas uit eigen bodem in Groningen en Drenthe zal minder worden. Maar grote partijen als Shell en Gazprom zijn op dit moment een tweede grote leiding aan het aanleggen van Rusland naar Europa (Duitsland) https://www.nord-stream2.com/. Het zou kunnen dat wij als Nederland geen gebruik gaan maken van deze gasleidingen maar dit oogt voor ons onwaarschijnlijk. De CV-ketels leveranciers maken hun ketels namelijk gereed voor het K-gas (hoger calorische waarde) wat veel uit Rusland komt.

Ons advies

Het kiezen van een nieuwe CV ketel is afhankelijk van meerde factoren zoals de financiën, duurzaamheid en het klimaat.

Voor de veruit de huishouden is het de komende jaren rendabel om een nieuwe en zuinige CV ketel aan te schaffen. Tijdens de levensduur van de ketel kun je jouw woning voorbereiden op een duurzamere toekomst door te investeren in bijvoorbeeld isolatie en vloerverwarming. Tegen de tijd dat je toe bent aan een nieuwe ketel ben je klaar voor een nieuwe warmteoplossing zoals een warmtepomp. Wil je CV ketel vervangen en heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op voor de juiste ketel

Wil je een nieuwe cv-ketel kopen inclusief montage, en zoek je een bedrijf waarbij beide kan? CV Zeker uit Alphen aan de Rijn staat voor jou klaar. Wij hebben dé nieuwe ketel voor jou. Het allernieuwste, of iets in de aanbieding: het kan allemaal. Stel je vraag via ons contactformulier, e-mail ons op info@cv-zeker.nl of bereik ons telefonisch via (085) 483 24 58.

  • Stuur ons een whatsapp bericht
  • Bel ons op
  • Email ons
  • Start de onderhoudskiezer