Cv-ketel of toch een warmtepomp aanschaffen?

lees hier meer over de mogelijkheden

Laatst bijgewerkt: 10-8-2020 | Tags: CV-ketel, isoleren, warmtepomp, dubbelglas, toekomst

Twijfel je of je een cv-ketel of toch een warmtepomp moet aanschaffen? De media besteedt veel aandacht aan de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. De cv-ketel kan in de toekomst vervangen worden door een meer duurzame vorm van verwarmen, zoals bijvoorbeeld een warmtepomp. Bij ons kun je een nieuwe cv-ketel kopen inclusief montage; onze experts installeren de ketel in regio Zoetermeer, Leiden en elders graag voor je. CV Zeker volgt de ontwikkelingen in het vakgebied op de voet.

Is een cv-ketel aanschaffen nog steeds verstandig om te doen?

De grote cv-ketelfabrikanten verwachten de komende decennia nog cv-ketels te produceren. Bij ons kun je een cv-ketel kopen, inclusief montage: onze specialisten installeren je nieuwe ketel in regio Zoetermeer en Leiden of elders. Voor de meeste huishoudens is een nieuwe cv-ketel aanschaffen een goede investering. Wel is het verstandig te kiezen voor de toekomst door een model te nemen dat geschikt is voor de aansluiting op een zonneboiler en/of een warmtepomp. Voor het aanschaffen en laten installeren van een nieuwe traditionele of hybride cv-ketel in regio Leiden en Zoetermeer is CV Zeker jouw partner, voor het kopen inclusief de montage en de installatie van je ketel.

Auteur:

Erik van Beusekom

Erik van Beusekom is een van onze onderhoudsmonteurs, Met zijn jarenlange ervaring in verschillende technisch beroepen helpt hij onze klanten dagelijks aan een warm huis.

Snel naar meer informatie over:

Ketel kopen die gereed is voor de toekomst

Bekijk onze aanbieding. Deze ketel is geschikt voor de toekomst. Aansluiten op een warmtepomp is mogelijk.

Voldoet jouw huis aan de eisen?

Wanneer moet je kiezen voor een warmtepomp en wat komt daar allemaal bij kijken.

Vrijblijvend informatie nodig?

Bel ons of stuur een e-mail en wij proberen je te voorzien van de juiste informatie.

ROOKGAS CONTROLE HOORT BIJ ONS STANDAARD BIJ ONDERHOUD!

" het is fijn om een partij te hebben die helpt met het veilig houden van de CV-ketel en klaar staat als er toch een storing voor doet.  De monteur was vriendelijk en wij kregen duidelijke uitleg over het bijvullen van onze ketel. " 

Wanneer een warmtepomp?

Wat doet de gemeente waar in je woont

De gemeente waarin je woont moet laten weten welke wijken er als eerste van het gas afgaan. De realisatie hiervan is ingewikkeld. De meeste woningen zijn nog helemaal niet geschikt om te verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp. De woningen zullen eerst verbouwd en aangepast moeten worden naar een gasvrije verwarming. Lees hier verder wat er allemaal komt kijken bij het gasvrij maken van een woning. Daarom is het aanschaffen van een combinatie van een cv-ketel met warmtepomp vaak een goede optie.

Eerst je huis goed isoleren en dubbelglas aanschaffen

Met het isoleren van je huis zorg je ervoor dat de warmte blijft hangen en niet verdwijnt uit je woning. Dit kan je bereiken door bijvoorbeeld spouw-, dak- en vloerisolatie aan te brengen. Naast isolatie hebben veel huizen op dit moment nog enkel glas. Door dit te vervangen voor dubbel glas HR++ zorg je ervoor dat het warmteverlies beperkt blijft. Daarnaast moet je zorgen dat kieren dicht zijn, denk na over tochtstrips en een goed afgesloten brievenbus. De warmte binnenhouden is een waardevolle investering die je terug gaat zien in je energierekening. Nadat dit in orde is, kan worden nagedacht over de volgende stap: het aanschaffen van een warmtepomp.

Radiatoren en vloerverwarming

De radiatoren in je woning zitten aangesloten aan de cv-ketel. De radiatoren zijn in de meeste gevallen geschikt voor hoge temperaturen. Omdat een warmtepomp deze hoge temperaturen niet afgeeft, moet worden nagedacht over lage temperatuur-verwarming, zoals vloerverwarming en convectoren. Deze zorgen ervoor dat de aanvoertemperatuur naar beneden kan en er energiezuiniger gestookt wordt.

Geïsoleerd? Vergeet niet goed te ventileren

Om het klimaat binnen goed te houden, moet er ook worden nagedacht over ventilatie. Door een slechte luchtkwaliteit kunnen er schimmels en vochtproblemen ontstaan, wat kan leiden tot gezondheidsklachten. Door het aanbrengen van mechanische ventilatie of het aanschaffen van een warmte-terugwin-installatie kan worden gezorgd dat er schone buitenlucht de woning binnenkomt. Hierdoor blijft de luchtkwaliteit goed en via de warmtewisselaar in de terugwin-installatie wordt de lucht verwarmd. Ook dit draagt bij aan lagere energielasten.

Voldoet jouw huis aan bovenstaande?

Dan is het misschien verstandig om te denken aan een warmtepomp

Doordat bovenstaande maatregelen zijn genomen, komt de stap dichterbij om een gasloos huis te creëren. In deze situatie ben je echter nog wel gebonden aan een cv-ketel. De ketel zorgt namelijk nog voor het warme water voor je douche, bad en keuken. De hybride vorm is dan al een uitstekende oplossing. Die zal ervoor zorgen dat de gasrekening beduidend lager wordt. Houd er wel rekening mee dat het elektriciteitsverbruik zal toenemen. Lees onder de foto verder welke volgende stappen je kunt nemen.

Meest gekozen

COMFORT

Onderhoud aan je CV-ketel

Onderhoud zelf inplannen

Voorrijkosten bij onderhoud inbegrepen

Geen arbeidskosten bij onderhoud

Voorrijkosten bij storing inbegrepen

Geen arbeidskosten bij storing

Geen materiaalkosten bij storing

24/7 storing melden

9

99

,PM

Ik wil geen CV-ketel maar alleen een warmtpomp

Buffervat of zonneboiler

Als je alleen een warmtepomp wilt, zal je ook een oplossing moeten hebben voor je warmwatervoorziening. Normaal zorgt de cv-ketel daarvoor. Een oplossing kan een buffervat zijn, of een zonneboiler in combinatie met zonnepanelen. In het vat wordt water opgeslagen en warmgehouden, zodat bij vraag het warme water gebruikt kan worden. Hou er wel rekening mee dat het vat groot genoeg is om een doucheperiode te voorzien in warm water. Daarnaast moet er ruimte in huis zijn voor het gewicht van het vat inclusief water.

Verbruikt zo’n warmtepomp niet veel elektriciteit?

Doordat je geen gas meer gebruikt, zal het elektriciteitsverbruik omhooggaan. Je gaskosten zullen aanzienlijk dalen op de rekening van de energiemaatschappij. Om de kosten van de elektriciteit te drukken, is het verstandig om zonnepanelen aan te schaffen. Naast dat je hiermee je huis nog meer energieneutraal maakt, kan je er ook voor zorgen dat de warmwatervoorziening wordt verwarmd door de zon. In sommige gevallen kan je zelfs het overschot aan elektriciteit terugleveren aan de netbeheerder.

Wat moet ik nu kiezen

Kiezen voor een duurzaam huis

CV Zeker staat achter de trend van verduurzaming. Wij volgen de ontwikkelingen op het gebied van verwarmen en zorgen dat ons aanbod daarop aansluit. Wij adviseren om goed te kijken naar je eigen situatie en de mogelijkheden die je hebt. In een keer overgaan op gasloos is voor de meeste woningen niet haalbaar. Het aanschaffen van een cv-ketel met mogelijkheden om een warmtepomp/zonneboiler aan te sluiten, is altijd een veilige keuze. Je kunt bijvoorbeeld ook ervoor kiezen om een hr-ketel te kopen. Mocht je vragen hebben, neem dan contact met ons op en wij leggen je de mogelijkheden vrijblijvend uit.

Wij bieden de meest zuinige en duurzame cv-ketels aan en zorgen dat we op de hoogte zijn van alle mogelijkheden op het gebied van warmtepompen en andere alternatieve warmtevoorzieningen. Een cv-ketel van CV Zeker past goed in een duurzaam huis en wij adviseren graag over welk type ketel je het beste kunt aanschaffen voor jouw woonsituatie.

Ons advies

Welke nieuwe cv-ketel je het beste kunt aanschaffen is afhankelijk van meerdere factoren zoals financiën, duurzaamheid en het klimaat.

Voor veruit de meeste huishoudens is het aanschaffen van een nieuwe en zuinige cv-ketel de komende jaren rendabel. Tijdens de levensduur van de ketel kun je jouw woning voorbereiden op een duurzamere toekomst door te investeren in bijvoorbeeld isolatie en vloerverwarming. Tegen de tijd dat je toe bent aan een nieuwe ketel, ben je klaar voor een nieuwe warmteoplossing zoals een warmtepomp. Wil je jouw cv-ketel vervangen en heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op voor de juiste ketel

Wil je een nieuwe cv-ketel kopen inclusief montage in regio Leiden en Zoetermeer, en zoek je een bedrijf dat het geheel vakkundig komt installeren? CV Zeker uit Alphen aan de Rijn staat voor jou klaar. Wij hebben dé nieuwe ketel voor jou. Het allernieuwste, of  een cv-ketel in de aanbieding: het kan allemaal. Stel je vraag via ons contactformulier, e-mail ons via info@cv-zeker.nl of bereik ons telefonisch via (085) 483 24 58.

  • Stuur ons een whatsapp bericht
  • Bel ons op
  • Email ons
  • Start de onderhoudskiezer