Wanneer was je cv-ketel voor het laatst onderhouden?

Neem even de tijd om dit na te kijken. Langer dan twee jaar geleden? Dan is het de hoogste tijd om weer onderhoud uit te laten voeren!

Wanneer moet je cv-ketel onderhoud uitvoeren?

Hoe vaak cv-ketelonderhoud moet plaatsvinden, kun je niet afmeten aan het gebruik. De cv-ketel staat de hele dag aan, maar wordt met pieken en dalen intensiever gebruikt.

De meeste klanten laten het onderhoud voor het stookseizoen uitvoeren. In de maanden juni, juli, augustus. Daarmee wordt het risico op storingen als de winter aanbreekt, verkleind.

Voor een gemiddeld huishouden adviseren wij om één keer per jaar een onderhoudscontrole te laten uitvoeren.

Wij controleren standaard of het rookgaskanaal nog goed is en er geen rookgas lekt. Daarnaast wordt de cv-ketel weer op druk gebracht en eens in de twee jaar wordt de cv-ketel van binnen schoongemaakt. Dat verlengt de levensduur van de cv-ketel en het vermindert het risico op storingen en scheelt jou een op onnodige kosten.

Is onderhoud ook bij een nieuwe cv-ketel nodig?

Jazeker! Ook bij een nieuwe CW4 of CW5 cv-ketel is het nodig om periodiek onderhoud te plegen. Zo zorg je er namelijk voor dat je nieuwe cv-ketel in topconditie blijft.

Waarom voor een onderhoudspakket kiezen?

Net als bij een auto wordt er van je verwacht dat je elk jaar een APK keuring laat uitvoeren. Daarnaast is het ook verstandig om eens per jaar naar de garage te gaan voor een servicebeurt. Bij je cv-ketel doen we allebei in 1 keer.

Tijdens een onderhoudsbeurt controleren wij jouw cv-ketel op rookgevaar, brandgevaar, schades, lekkages en we maken het schoon van binnen en van buiten.

Om dit zorgeloos te laten verlopen en een vaste partner te hebben in geval van nood, raden we sterk aan om een onderhoudspakket te nemen. Bij CV Zeker kan dat al vanaf €6,99 p.m. (Meest voordelig uit de regio)

Hiermee kun je dus ook de kosten voor onderhoud over heel de jaar verspreiden. Handig toch?!

Wie zijn wij?

CV Zeker is de cv-ketel specialist voor woningen in Alphen aan den Rijn en omstreken.

Wij zijn jouw handige buurmannen; degenen die snappen dat je geen zin hebt om na te denken over je cv-ketel. Of het nu gaat om de aanschaf van een nieuwe cv-ketel of het onderhoud ervan; wij staan voor je klaar.

Met meer dan 35 jaar ervaring in de verwarmingstechniek weten wij wat er nodig is om een huis comfortabel en warm te houden.

Neem contact met ons op

06 46 50 87 31
 085 483 24 58
info@cv-zeker.nl
  • Stuur ons een whatsapp bericht
  • Bel ons op
  • Email ons
  • Start de onderhoudskiezer