Hoe werkt een CV ketel

 • Wat is een Combi CV ketel?
 • Korte werking van een CV ketel
 • Wat is een Solo CV ketel?
 • Een Solo of Combi CV ketel is een installatie die zorgt dat koud water wordt opgewarmd. Via jouw energie maatschappij wordt er gas geleverd aan de ketel. In de CV ketel wordt het gas tot verbranding gebracht, waardoor het water wordt opgewarmd.  De rookgassen, die vrijkomen in de CV ketel, worden afgevoerd door een afvoerkanaal die vaak uitsteekt op het dak. Het hele systeem, inclusief radiatoren, wordt in de volksmond de Centrale Verwarming genoemd.

  Hoe werkt een CV ketel

  Als de thermostaat hoger wordt gezet

  De thermostaat hangt meestal in de woonkamer en is verbonden met de ketel. Deze meet constant de temperatuur in de kamer waar deze zich bevindt.

  Nadat je de temperatuur hoger hebt gezet zal de thermostaat deze temperatuur vergelijken met de gemeten temperatuur. Is de gewenste temperatuur hoger dan de werkelijke temperatuur dan zal de CV ketel een seintje krijgen.

  Na dit seintje zal er gas worden verbrandt waarmee het water wordt opgewarmd in de CV ketel. Het warme water stroomt naar de radiatoren in de woning en deze geven de warmte af aan de ruimte. Als er genoeg warmte is afgegeven en de gewenste temperatuur is bereikt zal de ketel weer uit gaan.

  Hoe werkt een CV ketel

  En wat zit er allemaal verbonden

  Naast de thermostaat is de ketel verbonden met alle bronnen die warmte afgeven. Denk hierbij aan kranen, douche bad, vloerverwarming en radiatoren. 

  Aan de ketel zitten leidingen verbonden aan de radiatoren. Dit noemen wij het gesloten systeem van de verwarming. In dit gesloten systeem zit water onder een druk van ongeveer 1,5 bar.  De pomp in de ketel zorgt er voor dat opgewarmde water naar de radiatoren stroomt. De radiatoren warmen zo op en geven de warmte af aan de ruimtes waar deze zich bevinden. Nadat de gewenste temperatuur is bereikt in de kamer waar de thermostaat hangt zal de ketel uitgaan.

  Als je warm douche water nodig hebt gaat dit op een iets andere manier. De ketel zit aangesloten op het drinkwaterleiding. Nadat je de kraan open hebt gezet zal het koude leidingwater door de ketel heen stromen. Dit water wordt zodoende opgewarmd en getransporteerd naar de openstaande kraan.

  Premium aanbieding

  PREMIUM

  Nieuwe CV ketel kopen ecoTEC plus CW4
  button
  Naamloos-1

  Vaillant ecoTEC plus CW4

  Montage incl CalorMATIC

  Zoek je een betrouwbare CV-ketel? Dan is de Vaillant ecoTEC plus CW4 een uitstekende keuze: De ecoTEC plus staat al jaren voor een hoge kwaliteit. Door de techniek in de serie ecoTEC CW4 is deze zeer zuinig in zijn klasse.

  Merk:

  Valliant

  Serie: 

  ecoTEC plus

  Warmwaterklasse:

  CW4

  Warmtewisselaar:

  RVS

  1574,-

  1474,-

  Op voorraad

  Bij een kapotte CV-ketel is het beter om ons te bellen.

  CV-ketel kopen Remeha

  CV ketel kopen remeha

  1574,-

  1405,-

  Remeha Tzerra CW3 incl iSense

  CV-ketel kopen van Remeha?  Dan is deze Tzerra een uitstekende keus.Voor 1405 euro wordt Deze Remeha Tzerra CW3  met iSense thermostaat bij je thuis gemonteerd. Vraag vrijblijvend een offerte aan met onderstaande knop. 

  Merk:

  Remeha 

  Serie: 

  Tzerra

  Warmwaterklasse:

  CW3

  Warmtewisselaar:

  RVS

  CV-ketel kopen Vaillant

  Nieuwe CV ketel kopen ecoTEC plus CW4

  1574,-

  1474,-

  Vaillant ecoTEC plus CW4 incl Calormatic

  Wil je een betrouwbare CV-ketel kopen? Dan is de Vaillant ecoTEC plus CW4 een uitstekende keuze: De ecoTEC plus staat al jaren voor een hoge kwaliteit. Voor 1474 euro wordt deze Vaillant ecoTEC incl Calormatic thermostaat bij je thuis gemonteerd. Vraag vrijblijvend een offerte aan met onderstaande knop.

  Merk:

  Valliant

  Serie: 

  ecoTEC plus

  Warmwaterklasse:

  CW4

  Warmtewisselaar:

  RVS

  CV-ketel kopen Intergas

  Nieuwe CV ketel kopen intergas

  1659,-

  1544,-

  Intergas Kombi CW5

  Wil je een andere CV-ketel kopen? Dan is de Intergas kombi Kompact CW5 een goede keus. Al vanaf 1544 euro incl montage hangt deze Intergas bij jouw aan de muur. Vraag vrijblijvend een offerte aan via onderstaande knop.

  Merk:

  Intergas

  Serie: 

  Kombi Kompact

  Warmwaterklasse:

  CW5

  Warmtewisselaar:

  RVS

  Wat is een Solo CV ketel

  Levert deze ook warmwater

  Er zijn twee type CV ketels, de Combi en de Solo CV ketel. De  CV ketel, die alleen gebruikt wordt voor verwarming van het huis, noemen we de Solo CV ketel.

  De andere naam voor een solo CV ketel is een conventionele ketel. Een solo CV ketel wordt vaak in combinatie met een boiler gebruikt.  De boiler dient dan als voorziening voor warm water. Solo betekent dus heel simpel gezegd: zonder warmwatervoorziening.  De solo CV ketel is er in twee keuzes de VR-Ketel (verbeterd rendement) en de HR-Ketel (hoog rendement).  CV Zeker adviseert voornamelijk om een HR-ketel  te kopen maar in sommige gevallen is dit niet mogelijk. De plaatsing van deze ketel kan problemen geven, omdat de luchtafvoer of schoorsteen niet geschikt is.

  Wat is een combi CV ketel

  Levert deze wel warmwater

  De CV ketel die naast verwarming ook voor warm water zorgt in jouw huis noemen wij de combi CV ketel of combiketel. Deze combiketel hangt tegenwoordig in de meeste huishoudens. 

  De ketel zorgt er voor dat je douche of bad voorzien wordt van warm water. Hierdoor heb je geen losse boiler nodig. De combiketel heeft in de CV ketel een boiler ingebouwd die zorgt voor de warmwatervoorziening.  Dit zorgt voor gemak en ruimtebesparing. Deze ketels zijn er ook in HR-ketel en VR-ketel. Net als bij de Solo CV ketel kan de combiketel bij installatie problemen geven bij de luchtafvoer of schoorsteen.

 • Stuur ons een whatsapp bericht
 • Bel ons op
 • Email ons
 • Start de onderhoudskiezer